4 Mart 2017 Cumartesi

Takım Ruhu ve Kolejli Beşiktaş

Takım Ruhu ve Kolejli Beşiktaş


En iyi ve pahalı oyuncuları transfer eden kulübe sezon başında şampiyon gözüyle bakılır.

Peki gerçekten de en iyi ve pahalı transferler istenilen başarıyı getirebilir mi?

Tabii ki hayır

Önemli olan takım olabilmektir.

Özellikle futbolda birbirinden bağımsız yapılan sözleşmelerle yan yana oynayan 2 futbolcudan bir tanesi 2 M € oynarken diğeri 200 bin € oynuyorsa ve az kazanan oyuncu, diğeri için madem yıldız takımı o kurtarsın düşünce yapısına  girerse o takımdan başarı beklemek mucize olur.

"Takım ruhu, insanların egolarını ikinci plana atıp takımın başarısı için mücadele etmesiyle elde edilir. Takım üyelerinin, aynı zamanda hem birey olmaları hem de takımlarıyla tek vücut olmaları gerekir. Takım olmak demek, aynı değerleri paylaşıp ortak bir hedefe kilitlenmek demektir" *

İşte yukarıda tanımladığımız takım ruhu tam bu noktada olaya dahil oluyor. Gerek takım psikologları (Avrupa'da) gerekse teknik direktörlerin (Türkiye'de) aynı kazanda kaynayan bu değerlerden güzel bir yemek yaratması gerekiyor. Bunu başaranlarda günümüzde en güzel örnek olan Beşiktaş'ta olduğu gibi başarıdan başarıya koşuyor.

Düşünün dünyanın en büyük yıldızlarından biri olan Quaresma, daha 20 yaşında ki Muhammed Enes ile Türkiye Kupası'nda forma giyiyor ama gene aynı disiplin ve bilinçle oynuyor.

Hepimizin maskotu olan Noah Hutchinson "Ouşan" diyor başka bir şey demiyor.

Tosiç'in kızı Atiba amcasına resim çizip gönderiyor.

Çocuktan al haberi derler ya çocuklar yakınlarında ki insanlardan etkilenirler,  bu demek ki bizim futbolcularımız da boş zamanlarında birbirleriyle görüşmekten müthiş keyif alıyorlar, beraber geziyorlar, tozuyorlar, çocukları beraber büyüyor.

İşte başarının sırrı da buradan geliyor, yaptıkları işi kontrat zoruyla değil zevk alarak yapıyorlar. Oynarken gülüyorlar, neşe saçıyorlar, bu neşe takımdan taraftara geçiyor ve biz Beşiktaşlılar olarak mutlu oluyoruz.

Biz Beşiktaşlılar bu duruma aslında hiç yabancı değiliz, Metin-Ali-Feyyaz-Rıza-Gökhan-Şifo'dan oluşan o efsane kadromuzada kolej takımı denilmesinin sebebi yine takım ruhuydu.

Tabii ki günümüzde bunu tekrar gerçekleştiren öğretmen Şenol Güneş'in de hakkını yemeyelim ve kendisine bize bu mutlu günleri yaşattığı için teşekkürlerimizi sunalım.


Kaynak

* Temel Aksoy - Takım Ruhu Parayla Satın Alınamaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder