5 Mart 2017 Pazar

Ön Liberonun Messi'si

ÖN LİBERONUN MESSİ’Sİ

Kağıt üstünde favori görünülen maçlar, aslında çok riskli maçlardır. En ufak motivasyon ve konsantrasyon sorunu hiç tahmin edilemeyen puan kayıplarına sebebiyet verebilir.

Dün akşam Beşiktaş’ta kâğıt üzerinde maçın mutlak favorisiydi. Sakatı olmayan lider Beşiktaş’ımızın dolu tribünlerin de desteğiyle düşmemeye çalışan Rize ekibine karşı bol gollü  bir galibiyet almasını bekliyordum bende, hatta maçın ilk yarısında galibiyeti garantileyecek bir skor ve sonrasında Olympiakos maçını düşünerek rölantide devam edecek bir mücadele.

Ama Hikmet Karaman oynamamak üzerine çıkarttığı bir kadro ile başladı mücadeleye, Beşiktaş’a siz oynayın biz bugün sadece savunacağız dedi Hikmet hoca. Kalabalık savunma kurgusu ve hızlı kontratak taktiğiyle kaleye isabetli şutu olmadan bitirdi maçı.

Buna karşın Beşiktaş’ın hücumcu kare ası dün akşam hep beraber kötüydü. Cenk sanki sahada hiç yoktu, Talisca, Babel ve Quaresma’da geçmiş maçların aksine keçiboynuzu misali 1 kg yediler 1 gr bal çıkardılar.

Topla oynamada %70 üstünlük sağlamamıza rağmen hücumcularımızın etkisiz oyunu yüzünden çok pozisyona giremedik dün akşam ama uzunca bir zaman sonra sol bekimizin ortasına sağ bekimizin temiz vuruşuyla önemli bir galibiyet aldık. Bu da transferlerin ne kadar doğru yapıldığını gösteriyor. Ismail Köybaşı – Serdar Kurtuluş’tan Caner, Adriana – Gökhan Gönül’lere. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Dün akşam uzun zaman sonra Oğuzhan’ı beğendim. Özellikle ilk  yarım saatlik kısımda 30 mt’den 3 tane ayağa attığı ara pası var ki şapka çıkartılır.

Atiba için ne desek ne yapsak az. Bana bıraksalar Beşiktaş’a heykelini dikerim. 102 pasta 100 isabet nedir, keşke 5-10 yaş gençleştirebilseydik Atiba’yı. Çıtayı çok yükseltti ön libero bölgesinde, futbolu bıraktıktan sonra kimseyi beğenmeyeceğiz. Ön liberonun Messi’si Atiba.

Gökhan Gönül takıma, takım ona tam olarak uyum sağladı. Dün akşamda güzel oyununu galibiyeti getiren golle süslemesi maçın adamı seçilmesini sağladı. Tekrar yuvana hoş geldin GG77.
Gecenin tek olumsuz hareketi Quaresma’nın oyundan çıkarken yaptıklarıydı. Şenol Hoca kendisiyle gerekli görüşmeyi yapacak ve eminim ki kulağını çekecektir. Gene de takımı karıştırmaya yer arayan medyaya bu tarz malzemeler vermesek daha iyi olacak.

Şimdi sırada Olympiakos var…

Sıradaki gelsin

Perşembe görüşürüz!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder